3231

【#610波鞋日】一年一度Sneaker Day 各位波鞋控集合啦!

由SSwagger原創,一年一度的#610波鞋日又到喇!上年有親臨波鞋展現場的朋友都知有幾熱鬧!見大家玩得開心,今年SSwagger再接再厲,將於10/6於網上舉行Sneaker Day 2020,邀請大家一同分享你至心愛的波鞋!

撰文:編輯部 | 圖片來源:Instagram、SSwagger

.

上年你有到?回顧精采盛況

不知大家重記唔記得點解SSwagger會將6月10日定為波鞋日?因為6號同10號分別係女同男裝波鞋的黃金size,而同時湊巧地,香港「波鞋聖地」波鞋街(旺角花園街)中心點在地圖座標是22.318196, 114.171310,取其尾數字也是6同10,所以就產生了SSwagger的年度盛事–610波鞋日!去年各界潮人、星級運動迷、波鞋控都有紛紛到場參與#610波鞋日開幕派對,人數多達200多人,潮人嘉賓包括:陳嘉桓、大埔Lulu、微辣豪Dee、Tiffany、阿感等等!

上年有到波鞋展現場的朋友見唔見到JB呀?

去年波鞋展中的Sneaker Wall,令鞋迷能夠近距離重溫各品牌的Hero Products。
.

 

大埔Lulu及跳高運動員鄧伊程(Tiffany)。

Model/KOL Mini C及微辣豪Dee。

節目主持人、籃球Fans阿感(黎國輝)同太太到場支持!

大家可以一聚的同時,又可以與不同經典鞋款及品牌合照,玩得好開心!

陳嘉桓與SSwagger編輯在展覽會場門口合照。

.

#610波鞋日 Post相分享愛鞋

而於波鞋展前,去年波鞋日正日610,SSwagger亦呼籲了各方KOL、潮人、熱愛運動分子出post慶祝#610波鞋日,在post中各人都與大家分享了其最愛的波鞋及sneaker style。每對波鞋背後都有一個故事,去年你又有否參與?即刻回顧一下去年的網上盛況!

去年610波鞋日時,無論各界潮人、KOL、運動分子、公眾都有post他們的心愛波鞋及其sneaker style,與大家作出分享!

Kimi腳上的紫色Converse,外形復古之餘又具型格,當然要在波鞋日同大家分享一下!

芥末黃色Converse一定是年度最hit配色,此色系在今個夏天相信會繼續大熱!

Air Jordan 1永遠都是OG之選,加上今年紀錄片《The Last Dance》熱潮,鞋迷鞋櫃中一定要有幾對!

Sneakerhead咸蛋都曬出私人珍藏,你又認得其中幾多對珍品?

.

為#610波鞋日2020做準備!

回顧完舊年盛況,當然要講下今年!除了#610波鞋日當日之外,SSwagger由即日起每天都會於FacebookInstagram發放各牌子的最新波鞋情報,包括:adidas、New Balance、Reebok、Nike及PUMA等等的新鞋資訊,令大家可率先掌握最新波鞋資訊,為610 Sneaker Day做好準備!

今年的610波鞋日,SSwagger會轉到網上與大家慶祝,人人都可以參與#610波鞋日,大家可在當日聯同各位波鞋控、潮流達人、運動分子、星級潮人等等,於social media上分享你自己最心愛的sneaker鞋款、新入手鞋款及style,記得加入以下#Hashtag,齊齊慶祝波鞋日,開心分享自己心愛波鞋,亦可看看其他sneaker fans的心頭好,發揮波鞋正能量!

#sneakerday2020
#610波鞋日
#sneakerdayhk
@SSwagger.hk

今年#610波鞋日將會繼續為大家送上一連串驚喜,大家記得繼續留意SSwagger!
今年New Balance必入熱門型號–New Balance 327!

📣SSwagger時裝潮流開group啦,齊齊分享潮流經!👟👕👖➡️ https://rebrand.ly/bd00e

SS推介你感興趣...